Handicappladser

Hvor det dejligt, medierne igen tager problematikken omkring at alt for mange bruger handicappladserne uden gyldigt handicapskilt.

Personligt gør det mig både vred og ked af det, når jeg møder en der ikke acceptere at parkeringspladserne med den blå baggrund og det hvide handicapsymbol, er forbeholdt os der har et blåt handicapskilt.

Dette skilt tilhøre mig personligt, det betyder at skiltet følger mig og kan bruges i alle biler jeg er med i.

DSC_0081 1
Skiltet er bestemt ikke man bare får, nej man skal have en meget kort/ingen gangdistang.
Selv er min gangdistange 50 meter, under de forudsætninger sådan test skal foregå under.
Eller var den da jeg fik taget testen i 2013, i dag er den nok blevet kortere. Har dog ingen dokumention for det, men er min egen erfaring.
Ligesom jeg også selv har erfaret, at jeg får bøvl med ryggen når jeg går. Jeg har før skrevet om det her på bloggen, et-godt-liv-trods-smerter.dk/gaa-selv-eller-sidde-i-koerestolen/.

Da jeg havde været gennem dvs. test, måtte jeg betale både for lægeattesten og for handicapskiltet. Så en ting er at det krævet en hvis nedsat fysik, men det kræver også at man betaler de 800 kr. for at få sådan et skilt.

DSC_0080 1

Selv er jeg tvunget i kørestolen, hvis jeg ikke vil ødelægge ryggen mere. Når jeg skal ud og handle eller andre steder, hvor jeg er afhængig af handicappladserne.

Nu tænker du sikker, ja det flot, så betyder det jo ingen ting om du skal køre de par meter mere.
Der til kan jeg sige, JO DET BETYDER VIRKELIG MEGET. når jeg skal ud af bilen, skal jeg have ekstra plads til at kunne åbne døren nok til jeg kan komme ud. Denne ekstra plads er der på handicappladserne.
Åbner jeg ikke døren nok op, får jeg ofte øget smerter i ryggen og kan køre mindre i kørestolen.

Når vi snakker smerter i ryggen og længden jeg kan køre i kørestolen, kommer vi ikke udenom min diskusposition jeg har mellem skuldrebladene. Det gør at hver gang jeg tager fat i hjulene og får kørestolen til at køre, trykker mine skulderblade på den diskus, som jeg har bøvl med hopper ud fra sin plads.

Jeg håber at det giver et godt billed af, hvorfor det betyder så meget at jeg bruger disse handicappladser.
Du skal dog huske at det kun er en grund til, at du skal holde dig fra disse handicappladser, hvis du ikke har et handicapskilt.

Har du alligevel lyst til at parkere der uden handicapskilt, syntes jeg du skal læse dette skilt og gøre det.

DSC_0083

Skiltet har jeg siddende bag på bilen, og der står: Du kan have min parkeringsplads, men tag mit handicap med.

Mit handicap er knust højre fodled, hvilket giver 8 (på en skala fra 1-10) i smerter konstant, når jeg tager min medicin.
Foden har gjort at jeg går dårligt og har fået ødelagt ryggen, som også giver 8 i smerter når jeg tager min medicin.

Håber at jeg og andre handicappede med handicapskilt, i fremtiden kan parkere på handicappladserne uden at der holder nogle uden handicapskilt.

Henrik Karstensen

Skriv et svar