Bogcafé med den store forfatter Carl Valdemar Henry Olsen?

rpt

Ja nu tænker du sikker at du ikke ved hvem er da det?
Har han fortjent så stor og flot velkomst, med 2 herolder som det bestemt høre til når sig til når så stor en forfatter kommer til Brecklings bogcafé.

Hvem er så den forfatter?
Hvis jeg så i stedet siger Jussi Ald-Olsen, så er du vel slet ikke i tvivl?
Han har skrevet bøger som “Alfabethuset”, “Washington dekretet” og den succesfulde serie om afdeling Q.
Han blev født Carl Valdemar Henry Olsen, men kun kaldt Jussi som hans storesøstre fandt på, han blev aldrig kaldt andet hjemme fortalte han. Han fortalte også, da han skulle starte i skole. Havde hans far, som var overlæge på en psykiatrisk hospital, fortalt ham at hvis der blev sagt Carl skulle han rejse sig op.
Det ville Jussi bestemt ikke, for hvorfor kunne de ikke kalde ham Jussi?
Stædig som han var satte han sig hen i et hjørne i 3 dage, for ville de ikke kalde ham Jussi, nægtede han at gå i skole.
Så hans far skrev et konge brev, så Jussi kunne komme til at hedde
Carl Valdemar Jussi Henry Olsen. var det nok for Jussi? Bestemt ikke, men da de 2 første er kongenavne, måtte han acceptere det.
Virkelig sjovt at høre Jussi fortælle om det, hvilket du også kan på Sønderborg Nyts facebookside, da de optog bogcaféen.

Senere kom Adler til, som er fra hans mors side. Han spurgte hans mor om han måtte Bruge Adler, hvilket han sagde hun blev meget rørt over. For få år siden fik han tilføjet bindestreg, som han selv sagde, 500 kr. for en bindestreg, så måtte de spare noget tid.
Hvilket jeg syntes var utroligt sjovt at høre ham fortælle om, hvordan han fik sit nuværende navn.

Nu tænker du sikkert Jussi Adler-Olsen holder da ikke foredrag eller deltager i sådan ting som Bogcaféer!

Hvilket Jussi også sagde han ikke gjorde, men i Sønderborg har vi en bogentusiast ved navn Allan Breckling. En utrolig morsom mand, som jeg syntes har en fantastisk måde, når han er på Sønderborg lokal TV eller andre programmer.
Første gang Allan spurgte havde han fået et nej tak, til at at Jussi ville deltage i Brecklings bogcafé.
Allan er nu en mand der har utrolig meget humor, så da han mødte Jussi for anden gang. Tog Allan selvfølgelig en af hans ynglingspølser med, så da Jussi tog mod Spegepølsen fra Als pølser , var det med ordene “her er dit forskud til Brecklings Bogcafé.”
For Allan er et håndslag et håndslag, om det er med en pølse eller ej gør ingen forskel. Så da han ikke havde hørt fra Jussi noget tid, tog han kontakt til ham igen.
De 2 meget morsomme mennesker fandt endelig en dato, så en Danmarks eller måske verdens største forfattere kom endelig til Sønderborg og bogcaféen.

Unskyld Jussi

Undskyld, for at jeg ikke har læst en af dine bøger endnu, men skal helt sikkert have læst en når jeg er færdige med den bog jeg er i gang med nu, og de 2 andre jeg har liggende er læst.
Men som Jussi selv sagde på bogcaféen så er det potentielle nye kunder.

Opvæksten

Har engang set en tv udsendelse omkring Jussis barndom, hvor han kommer tilbage til det Psykiatrisk hospital han var opvokset på.
Hvilket jeg syntes var utroligt spændende at høre ham fortælle om, særligt hvordan han fik lov at gå rundt på hospitalet.
Han fik lært om hvordan mennesker fungere både psykisk og fysisk, på en måde som kan hård for mange.

Om sommeren stod han ofte mellem skrigburene, hvor der var et til mænd og et til kvinder. Her stod de halv nøgne for at de ikke kunne slå hinanden ihjel med deres tøj.
En dag får Jussi sin far med ned til burene, hvor hans far fortæller ham at disse mennesker lider, de har engang været børn lige som du.
Jussi : kan jeg blive sådan. når jeg bliver voksen
Faren : nogle gange er det noget fysik andregange er det mangel på omsorg og kærlighed. Er det noget du ikke mangler er det det sidste.

Jussi bliver venner med disse mange af patienterne, som lære ham mange ting. Men der er kun en hvor han har brugt personen efterfølgende i hans bog, hør om det i interviewet på Sønderborg nyts facebook.

Bøgerne den og budskabet

Allan siger at da han læste John Steinbeck, oplever han at forfatteren har en ømhed omkring personerne i bogen. Hvor Jussi fortæller at han aldrig er star struk, men han blev utroligt bevæget da han havde sin sekretær og hans kone (er 2 forskellige personer) med over og besøge Johns hus.

Hvorfor tog jeg afsted

Jeg har set filmene, som er lavet over bøgerne og syntes det lød virkelig spændende. Så den chance ville jeg bestemt ikke gå glip af, men at jeg fik lyst til at læse hans bøger havde jeg bestemt ikke regnet med, så dem skal jeg helt sikkert igang med når jeg får tid.

Tusinde tak til Allan for din toldmodigehed og sørge for at sørge for at Jussi gæstede Sønderborg, og tak til Jussi for at fortælle så spændende omkring dit liv og dine bøger.

Henrik

1 tanke om “Bogcafé med den store forfatter Carl Valdemar Henry Olsen?”

 1. Kære Henrik,
  Jussi hilser masser gange. Han var meget glad for at møde dig og synes du er vildt sej. Han har meget stor respekt for den måde du tackler dit liv på.
  Jeg skulle takke dig mange gange for, at du kom.
  De bedste hilsner
  Elisabeth
  (Jussis PA)

Skriv et svar