Genforeningsfest på alsion

I går søndag var vi til genforeningsfest på Alsion, hvor Sønderborg kommune have lavet et fantastisk flot program med taler, musik, dans og interview.
Vil du gerne selv se det, kan du se det på DR2 i morgen klokken 20:00 eller på dr.dk/tv

Tine Gøtzsche og Sigurd var værter og leverede top underholdning, der var flere sjove kommentarere og ordspil. så syntes bestemt du skulle se det, hvis du vil opleve dette fantastiske Show.

Ind til i morgen kan du se og høre Sigurds dejlige sang om genforeningen her.

Hendes majestæt dronningen, forbundspræsidenten for tyskland Frank-Walter Steinmeier, Statsminister Mette Frederiksen og en lang række andre prominente folk var også med til arrangementet, hvor Statsministen og forbundspræsidenten hold nogle fine taler.

Min kæreste som er fra tyskland, sagde at det var nok eneste gang hun kom så tæt på forbundspræsidenten. Han var en dygtig taler og fik fortalt hvor meget tyskerne elsker deres naboer mod nord, samt hvor hårdt det har været at de ikke har kunne tage på ferie her oppe sidste sommer.
Hvordan de ikke altid har været de gode naboer, da vi 20 år efter den fredlige og demokratiske valgte grænse, havde for højtflyvende ambitioner.
Den måde hvor dansker og tysker, har formået at leve sammen uanset om de var en del af mindre- eller fler-tallet, det er til beundringsværdigt.

Når jeg tænker over hvordan tingen har været, men ikke mindst hvordan tingene er i dag. Kan jeg ikke lade vær med at tænke på hvilket foragt min Oldemor og oldefar, som havde krig og splittelse i frisk erindring. Jeg husker dem begge, dog mest min oldemor og hendes tilgang til tyskerne.
Ved ikke om det har påvirket min lyst til at lære tysk, eller jeg bare ikke forstod vigtigheden af det skal jeg ikke kunne sige.
I dag fortryder jeg helt bestemt at jeg ikke hørte nok efter, men er ved at lære det stille og roligt.

Er også selv imponeret over hvor meget der bliver snakket om hvor godt vi har det, og har vi bestemt også, selvom der stadig er mange der ikke helt er så glade for det tyske mindretal og de tyske turister.
Jeg har nemlig stor respekt for dem der lære det danske sprog og sørger for at tilpasse sig, samtidig med at de ikke glemmer deres land og bevare nogle af de traditioner som vi ikke har her oppe.
De få der ikke vil lære sproget eller bare forventer vi andre snakker tysk til dem, kan jeg godt have det lidt svært med.

Har du endnu ikke set Sønderjysk for begynder hvor Flemming Møldrup bliver vist rundt af Tom Buk-Swienty, som viser Flemming en masse spændende, hvor selv en sønderjyde kan blive overrasket over at det findes i vores smukke landsdel.
Udsendelsen kan ses på dr.dk

/Henrik

Skriv et svar