Kronikerne podcast

Jeg blev ringet op af Radio4, som spurgte om jeg ville være med i en serie om at leve med kroniske smerter.
Selvfølgelig ville jeg det, det var jo en kæmpe mulighed for at hjælpe endnu flere med at sige HEY, DIT LIV GÅR VIDRE, SELVOM DU BLIVER RAMT AF EN ULYKKE ELLER BLIVER SYG

Det var bla. en af grundene til at jeg i sin tid startede bloggen, hvor jeg skriver, tager billeder og videoer og ligger ud, når jeg vil dele nogle ting med andre.

Samtale med kæresten om accept og positiv tænkning

I serien vil i kunne høre hvordan min kæreste og jeg ser på det med at være positiv og glad for de forandringer og begrænsninger man oplever som kroniker. Vi ser positivt på alt der sker i hverdagen, og tager ofte tingene med et grin og snakker om tingen.
Accept af vores udfordringer, som begrænser os, har været en utrolig vigtig ting for os begge.

Min arbejdes ulykke

Du vil høre mig snakke om mit forløb fra min arbejdsulykke i 2011, hvor jeg fik foden mast mellem 2 el-stabler og til i dag hvor jeg bruger kørestol til aflastning af foden og ryggen.
Jeg brugte det første år på at være negativ og gå ned med en depression, Der gik dog op for mig at folk ikke kunne holde mig ud. Så jeg begyndte at se på positive tanker og mindfulness, hvilket vendte tingene i hovedet på mig.
Fysisk gik jeg rundt på krykker og med rollator de første 4 år, men efter 4 år hvor alt vægt blev lagt over på mine arme, ryg og skulder, måtte jeg erkende at jeg ikke kunne holde til det mere, da en veninde havde forslået at jeg fik en kørestol et halvt års tid, måtte jeg erkende at det nok var vejen.
Jeg fik bestil en kørestol gennem kommunen, de bevilligede en sports kørestol, som de kalder den, en wolturnus W5 som er en fastramme stol med nedklaplig ryglæn og hjul der kan tages af med en udløser.
jeg var lykkelig og har været virkelig glad for min kørestol siden, jeg kunne endda selv vælge farven på den, så helt klart den bedste løsning for mig.
Ligesom jeg fik free wheel, som gør at jeg letter kan køre ude, hvor de små hjul ville give op.

Motion som deltidskørestolsbruger

Som de fleste andre har jeg også brug for motion, den motion får jeg primært på min håndcykel hjemme i stuen om vinteren eller ude på vejen om sommeren.
Er ved at træne mig op til royalrun 2021, hvor jeg deltager på håndcykel på 5 km. hvilket jeg glæder mig utroligt meget til at deltage i.

udsigten fra cyklen

Passion for biler

Jeg har en stor passion for biler, derfor købte jeg en Toyota Celica fra 1988 med automatgear, som jeg er ved at få gjort klar til sommeren. Den skal have monteret bagagerumskran, så jeg slipper for at løfte ting ud og ind af bagagerummet selv, men vigtigst af alt min datter eller kæreste ikke skal løfte kørestolen ud og ind af bagagerummet, når de skal med.
Den vil også få monteret venstrefodsspeeder, som er en kæmpe fordel for mig at have, speederen til venstre frem for til højre, som den er normalt.

Job

I vil også kunne høre at jeg efter 1,5 år hos MYFILM, har vi besluttet i fællesskab at jeg skulle videre til et andet sted, hvor jeg passede bedre ind.
Jeg er utrolig taknemlig for hvad jeg har lært hos MYFILM, og vil helt klar anbefale min nye arbejdsgiver at bruge MYFILM, når jeg de skal have lavet videoer til de sociale medier.

Jeg lagde en videoen her under ud på de sociale medier, hvorefter den blev delt helt vildt og er utrolig taknemlig for hver en deling, opringninger og beskeder.
Valgte til sidst at gå med et rengøringsfirma, som manglede en til at styre deres Sociale Medier. Kemien mellem direktøren og jeg samt hvordan den fælles forståelse af hvad der skulle ligges op, når bare en højere enhed hos wilson-gruppen. De har tillid til deres medarbejder og ser dem som en familie, hvilket jeg syntes er mega fedt.
Så glæder mig til at jeg starter der den 30/4

Podcasten

Du kan finde podcasten her eller på radio4´s app
Så håber du har lyst til at lytte med når de andre kroniker og jeg fortæller om hvordan vores hverdag fungere, glæder mig til at høre din mening omkring podcasten

/Henrik

Skriv et svar