Agility med ponyer og ALS 4H

I dag var Emma og jeg til Agility med nogle andre piger fra ALS 4H
Vi startede dagen tidligt, hvis du spørger Emma, vi skulle mødes på gården (hvor ALS 4H) holder til klokken 8.
Klokken var også præcis 8:00 da vi kørte ind i gårdspladsen med bil og hestetrailer.
Vi hentede ponyerne ind og fik dem gjort klar, jeg er stadig imponeret over at det tager mindst 15 min at gøre en pony klar inden man kan ride, trække en tur eller arbejde med hesten. Men det er jo utroligt vigtigt at man har et godt forhold til ponyen, hvilket man opnår ved at strigle og nusser om ponyen.

Vi havde ALS 4H´s nyeste beboer med på tur, det er 3 meget små ponyer der bare er totalt søde og gode til at samarbejde med børnene på gården.

Jeg startede med at køre Emma og en af pigerne afsted, sammen med de 2 ponyer de skulle lave agility med.
hvorefter jeg kørte hjem og hentede de sidste 2 ponyer og Malene som er vores pony ekspert (eller tosse, sagt med kærlighed) på ALS 4H, den sidste pige og Malenes knægt.

Jeg var imponeret over den ro Annette fra Lær med heste v. Annette Laue havde og udviste, da hun fortalte pigerne om hvordan de skulle få ponyen til at lystre.
Der var så mange fantastiske redskaber til at få ponyen til at lystre, var særligt imponeret af hendes måde at ae med pisken. Jeg havde aldrig selv set pisken som en forlænget arm, som bruges til at ae, ligge meget stille og roligt over bagbenene og få hesten til at gå frem af. eller sætte hen på siden af bagbenet for at få den til at flytte bagenden rundt.
Annette fik det til at se så legende let ud at få hesten til at gøre hvad man ville, som sammen med hendes totalt rolige måde at være på gjorde det til en faktistisk oplevelse.

Men hold op hvor lærte vi bare alle sammen rigtig meget på 1,5 time, men kræver nok at vi får mange flere timer, hvor vi lære en masse fra hende før at alt hænger ved.
Jeg har bestemt kun ros til Annette og hendes måde at undervise på, så står du og mangler råd eller at lære din heste/pony noget.
Så følg lige Annette og se hvornår hun ingen holder et kursus, Emma skal helt sikkert med igen, for 150 kr. for 1,5 times undervisning sammen med 5 andre, hvor man har sin egen hest/pony med. og 50 kr. for at låne en ved Annette er hvertfald utroligt billigt for at lære en masse.

Dette er ikke reklame, men min egen mening og oplevelse.

Henrik

Skriv et svar