Hest over fjorden

I går fik vi en ny skulptur her i vores smukke hertugby, billedhugger og kunstre Laila Olsen havde lavet en rigtig flot skulptur i lokale sten.
Skulpturen blev indviet af formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard, som fortalte om hvordan der i hendes borgmestertid i tidligere Augustenborg kommune havde kæmpet for at få gjort Augustenborg til at blive en attraktiv by. Så det glæde hende meget, at det nye apoteker torv var blevet så flot, samt at de dygtige kunstre i byens gamle rådhus samarbejde med andre kunstre i hele verden.
Der blev også fortalt hvordan Augustenborg i hertugtiden havde holdt store ringrider fester, med utroligt mange rytter.
Augusteborgs byvåben er også 4 heste med 2 lanser, så det har været en by med stolte ringridertraditioner.

Hvilket Laila havde ladet sig inspirere af til hendes flotte skulptur, Hest over fjorden, Laila fortalte også at den også havde fået kælenavnet “HOV HOV”

Skulpturen er doneret af KunstVærket, Hertugbyens Bevaringsforening og Sønderborg Kommune.

Laila Olsen med skupturen “Hest over fjorden”

Formanden for hertugbyens bevarignsforeningen fortalte at den nye skuptur “Hest over fjorden”, skulle afløse en utrolig flot skulptur lavet af en meget anderkendt og dygtig glasser. Birger havde nemlig syntes det var synd der bare stod en tom sokkel, så han havde lavet en utrolig smuk fisk i træ.
Birger fortale hvordan han i nattens mørke havde listet op med fisken under armen og næsten var blevet opdaget af naboen til apotekertorvet og måtte gemme sig med fisken.
Det lykkes Birger at få sat fisken op uden at blive opdaget, hvilket fik snakken til at gå rundt i byen om, hvem der nu havde sat dette kunstværk op.

Så da den “rigtige” statue kom op i går, kunne Birger tage sin fisk med under armen da han gik hjem.
Tak Birger for et fantastik initiativ og nogle gode grin over dine meget store evner inden for kunst.

Det var en fantastisk afsløring, så hvis du kommer til Hertugbyen Augustenborg, så tag en tur rundt i den gamle bydel og se de skulpture, gamle huse og vores utroligt smukke hertugslot.

Jeg sluttede af på Emmas, som er den ene af 2 værtshuse vi har her i byen. men eneste hvor jeg selv kan komme ind uden at skulle ud af kørestolen.
Hvis du ikke kan komme ind af døren, så er de også hurtige til at hjælpe dig med at komme ind af porten hvor der er et mindre dørtrin.

/Henrik

Skriv et svar