Kommunes indkøb af EL-Scooter

VIL SØNDERBORG KOMMUNE HELLER STØTTE VIRKSOMHEDER I AABENRAA END I SØNDERBORG?

 

Under min praktik fandt jeg ud af at selvom at Sjøholm flere gange har prøvet og få forhandling af EL-Scooter i Sønderborg, så har de intet hørt fra kommunen.
Da jeg var ude og snakke med Vollerup 2 hjulscenter, var de heller aldrig blevet kontaktet af kommunen omkring at være leverendør af EL-Scooter.

En ting er at kommunen køber EL-Scooter ved Jørn Iversen i Rødekro (Aabenraa kommune), en anden ting er at de betaler overpris for nogle ting.

Fx. kan jeg nævne at jeg for 1,5 år siden fik lavet et stativ til min EL-Scooter, så jeg kunne have min kørestol med bag på. Dette stativ betalte kommunen 3.856,00 kr for, et stativ hvor Jørn Iversen ikke gad lytte efter mine behov, men sagde at jeg bare kunne slå mine armlæn op, når jeg skulle af og på EL-Scooteren. Det nægtede jeg og de måtte lave stativet op, så jeg havde mulighed for at dreje sædet, så jeg kunne bruge armlænene til at rejse mig fra EL-Scooteren.
Til Smuk fest (Skanderborg Festival) fik jeg stjålet mit stativ, da jeg kørte fra handicap overnatning og over til vores base i medhjælperområdet hvor min kørestol stod.

Stativet jeg fik stjålet

Da jeg i min praktik hos Sjøholm, skulle jeg ligge tilbehør til EL-Scooter på deres hjemmeside. Fandt jeg ud af at der fantes et stativ, som var næsten magen til hvor prisen var 599 kr.
Min kørestol vejer 10 kg. så det ikke meget den skal holde, men Jørn Iversen i Rødekro havde lavet det i 20mm firkantprofil. Hvilket har holdt fint nok, selvom at den øverste og nederste havde drejet sig i forhold til hvor de oprindeligt skulle sidde.

Det er dette stativ Sjøholm MC har til 599 kr.

Nu sidder jeg og tænker, er det mon eneste sted, hvor kommunen har underleverandøre uden for kommunen?
Når der findes forretninger i vores egen kommune, som kan levere samme produkt?

Jeg ved at både Sjøholm MC og Vollerup 2 Hjulscenter aldrig er blevet spurgt om de kunne levere EL-Scootere, hvilket jeg syntes er utroligt ringe.
Ja der er blevet åbnet op for at borgerne frit kan vælge hvor de kan få deres hjælpemiddel, men hvad hjælper det, hvis man under samtalen får at vide kommunen har et samarbejde med en i Aarbenraa?
Hvem skal enligt betale for at Jørn Iversen køre fra Rødekro og til Sønderborg?
Det er der kun en der i sidste ende får lov til det, nemlig kunden, om det er noget der står på regningen eller bare noget de kollektivt fordeler ud over alle kunder ved at hæve prisen er underordnet. De har jo også en forretning der skal give overskud.

“Så lad dog kommunen støtte de lokale, som betaler skat til jer”

Ligesom kommunen også burde være meget skarpere på hvad tingene koster, for hvis jeg som alm. borger bare ved at køre ind til en butik meget tætter på og siger hvad koster det stativ, kan få det til næsten 1/4 af prisen.
Så må der være nogle der tænker, “fedt kommunen vil handle ved os, de får lige en pris der er lidt højere, for der kigger de ikke så meget på prisen inden.” de betaler jo uanset hvad og har de engang en fast aftale om at købe et sted, så bliver de der uanset prisen

Om det er sandt at virksomhederne tænker på den måde, skal jeg ikke kunne sige, men syntes at jeg har fået indtrykket af der er noget om snakken.

Ps. Hvis du kender til andre steder, hvor ligende foregår, så vil jeg gerne høre fra dig.

Venlig hilsen Henrik S Karstensen
Mobil 21816511
Mail hsk@et-godt-liv-trods-smerter.dk

Skriv et svar