Mors dag

Ligesom så mange andre betyder min mor noget helt særligt for mig, selvom hun har utroligt travlt så finder hun altid tid til at hjælpe mig, hvis jeg spørger om hjælp.
Desværre er jeg ikke særligt god til at spørge om hjælp, men trygheden i at man altid ved at hun er der, kan ikke beskrives med ord.

Da jeg for 5 år siden skulle ned og besøge min lillebror på Mallorca, havde jeg også min mor med hvilket var en fantastik tur med lillebror som guide.


Min lillebror har i flere år været ude som rejseguide, hvor første sted var på Mallorca som også var eneste sted jeg var ude og besøge ham.
Da han flyttede til København fik han af Emma og jeg en gave, så han kunne huske hvor han kom fra og med en lille hilsen fra vores mors familie.
Vi har nemlig i vores barndom fået at vide, at vores 4 x Tip oldefar hed Kristen Karstensen.
Kristen var provst da 1864 krigen på Dybbøl, resulterede i at Sønderjylland og slesvig blev tysk.
Herefter skrev han flere sange, som mange sønderjyder og alssinger kender. bla. “Længe nok har jeg bondepige været”, “sundeved saangen” og ikke mindst “Alssangen”
Sidste nævnte har været en sang, som betyder noget helt særligt i vores familie.
Så da min mor så at min lillebror fik denne ALSSANG, som en plakat var hun solgt og har spurgt flere gange hvor den var købt.
Nu skal hun ikke spørge mere, for min lillebror og jeg har nemlig i fællesskab købt plakaten, så hun kan få den op hjemme.

Som måske kan ses, så står Alssangen skrevet og formet som ø Als.
Det vildt og tænke på at den ø, som Kristen sad og kiggede over på fra
Gelsted på Fyn, havde han nok ikke forstillet sig at hans sang kunne skrives, så den lignede Als.

En mors mareridt

Som Far til Emma, kan jeg levende sætte mig ind i. Hvilket mareridt det må være at ens barn kommer ud for en ulykke, som gør at alt bliver lidt mere besværligt.
Når jeg tænker tilbage på de sidste 8 år, hvor jeg gradvis er blevet mere og mere handicappet. Hvilket jeg beundre mig utroligt meget, at min mor har taklet så flot som hun har.
Så er utroligt taknemlig for at have så fantastisk og dejlig en mor, som til med er en fantastisk farmor der er utroligt værdsat og elsket af både Emma og jeg.

Tusinde tak for at være så fantastisk og dejlig en mor.

Knus Henrik

Skriv et svar