Smil du er på

Denne tekst kan godt virke stødende på nogle, hvilket bestemt ikke er meningen.

Smil du er på

Det står på mit skilt, som advare om, at jeg har videoovervågning. Jeg er virkelig glad for skiltet. Jeg syntes det fortæller, at der videoovervågning på en sjov og humoristisk måde.

Desværre er det også det, der blev råbt af mig den 16 september.

Det skete da jeg kom kørende ud i kørestolen, som jeg ville sætte i bilen. Jeg tager en pressening, som ligger over traileren og folder lidt sammen. Derefter lægger jeg en sten på, så presseningen kan tørre på græsset, hvorefter jeg sætter traileren på bilen. Det eneste, der er svært for mig ved at sætte traileren på bilen er, at få hægtet sikkerhedswiren på. Men da det er en 1000 kg. trailer, så er det lovpligtigt at den skal være på.

Dagen efter skrev jeg en mail til min jobkonsulent, samt til bedrageriafdelingen, at hvis de fik videoen sendt ind til dem, så ville jeg gerne have aktindsigt i den anmeldelse.
Nu – her en måned efter – har jeg ikke fået denne video. Hvilket jeg tolker, som at han bare skulle teste, om jeg ville melde ham for chikane igen.
Hvilket jeg har fundet ud af ikke hjælper, da jeg den ene gang blev tilbudt konfliktmægling og takkede ja til det. Men aldrig hørte mere til det, hvilket jeg tænker er fordi at de ikke mente der var nogen grund til at tale med mig, når jeg åbenlyst begik socialbedrageri.

Hvorfor har der været så stille fra bloggen

Der er sket rigtig meget de seneste måneder, hvor jeg har haft mange overvejelser om hvordan tingene skal gribes an.
Jeg er nået frem til, at det at blogge er noget jeg rigtig gerne vil, hvilket ingen andre skal sætte en stopper for.
Samt jeg har haft en praktik periode, hvor timeantallet har været så højt, at jeg ikke har haft overskud til andet end ligge i sengen for at tage hensyn til smerterne i min fod.

Ingen ny viden til kommunen eller…?

Jeg har lagt stor vægt på at være ærlig over for det offentlige, både jobcenter og de andre som har visiteret forskellige hjælpemidler.
Hvilket vil sige, at de anmeldelser, som er kommet ind til dem, ikke har dem ret meget ny viden til dem.
Hvilket min jobkonsulent også indrømmet. For eksempel at min kørestol næsten aldrig var med indenfor hjemme. Fordi hvis jeg skulle bruge kørestolen herhjemme, så ville det gå ud over min gangdistance.
Dog har der været 2 perioder i år, hvor jeg over noget tid, har måtte have kørestolen med indenfor, da jeg ikke har kunne garantere, at jeg ikke ville vælte og at smerterne i foden lå på 8-9 som standard, og ikke 7-8, som jeg har været vant til.
Hvilket har gjort, at jeg for hurtigt når max af, hvad jeg kan klare fysisk når jeg skal være sikker på at kunne holde ballancen.
Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har måtte ligge en hel eller halv time på gulvet efter et fald over de sidste 4 måneder, fordi at balancen har været så dårlig, fordi jeg har været i arbejdsprøvning.
Det dog et valg jeg har truffet, at gå ud over mine grænser og vise, hvad det har af konsekvenser, når de mener, at jeg skal være på det antal timer, som andre har besluttet jeg skulle testes i.
Hvem der har besluttet det, ved jeg ikke.

Ingen sure miner over jobcenteret

Jobcenteret har jeg haft et rigtig godt forhold til, og syntes det er en behagelig stemning og forståelse af tingene.
Men når de får anmeldelser sendt ind til sig, så skal det jo også reageres ud fra det. Hvilket har gjort at jeg skulle testes, hvor meget jeg kan komme op i tid.
Havde selv reageret på samme måde, måske endda hårdere, havde det været mig som havde arbejdet på jobcenteret.
Jeg undre mig dog over at folk ikke kommer til mig, hvis der er spørgsmål de mener, de burde have besvaret.
Kan nemlig ikke huske, at jeg har nægtet at svare på noget, men skal jeg da bestemt ikke kunne afvise er sket. Jeg er nemlig ikke fejlfri.
Men hvis ikke folk kommer til mig, så kan jeg ikke svare på deres spørgsmål.
Derfor måtte jeg da også fortælle min sagsbehandler, at hvis de folk der brokkede sig over mig, turde stå ved, hvem de var, så måtte de fra jobcenteret da gerne skrive til dem, at de gerne måtte komme over til en kop kaffe og få svar på deres spørgsmål.
Der er dog en undtagelse, som får endnu en politianmeldelse, hvis han kommer ind for mine kameraers synsvinkel. Det lyder måske hårdt, men når man kan stå åbenlyst og filme mig, mens man står i sin egen indkørsel og råber “smil du er på” så mister jeg al respekt. Plus, jeg har tidligere oplevet, at han har råbt efter mig over gaden, hvilket jeg ikke har ville reagere på.

Film bare løs, så længe du har tvivl om der foregår noget ulovligt

Det syntes jeg godt nok er langt ude, men det har jeg stående sort på hvidt fra politiet.
Hverken politi eller kommunen må sige, at alle de anmeldelser, som er kommet ind på mig de sidste 4,5 år, har noget på sig. Trods alle anmeldelser er blevet lukket ned, når vi har haft en samtale omkring det.
Skal dog siges, at det altid er dejligt at få gratis kaffe hos kommunen 😉
Politiet kan heller ikke fortælle mig, hvornår sådan en sag er chikane. Eller vil sige, de 2 betjente der var ude ved mig for et par år siden mente det var at optrappe tingene, når jeg satte videoovervågning op.
Jeg ser det dog som alm. sikkerhed omkring mit hjem, samt min sikkerhed for at se, hvem der går ind på min grund. Plus det bliver dokumenteret, hvis de går ind på privat grund, hvilket de ikke må.
Når det er sagt, så er jeg helt klar over, at man ikke må filme noget af fortovet, så alle kameraer er indstillet, så der ingen tvivl er om, at de filmer på min egen grund.

Undre mig dog over, at de gider prøve at udfordre, hvor langt jeg vil gå. Når jeg i efteråret 2016 fik nok af de bilerne fra deres besøgende, som ind imellem holdt parkeret, så jeg havde svært ved og komme ud og ind af min indkørsel. Derfor fik hendes chef en mail til orientering, at jeg syntes hun skulle vide, at hvis deres “kunder” brokkede sig over, at jeg havde kontaktet politiet, fordi jeg ikke kunne komme ind eller ud af min indkørsel, så var det rigtig nok.
For fremover gad jeg ikke vente, hvilket jeg heller ikke har gjort siden.

Har store konsekvenser, at være så smerteramt, som jeg er

I foråret slog jeg op med min daværende kæreste, fordi jeg ikke fysisk kunne holde til at have en kæreste. Hvilket jeg ikke kunne acceptere, at det ville gå meget ud over min datter.
Over den sidste måned, vi var sammen, havde jeg flere gange pga. overanstrengelser lagt med opkast en hel nat og måtte tage en dag ud af kalenderen, hvor jeg ingenting kunne.
Det var et hårdt valg, men jeg sætter også hellere mit helbred højere, end det at have en kæreste.
Men når hun ønskede sig børn og jeg kunne mærke, at jeg ikke kunne holde til et forhold med hende. Så ville jeg heller sige, hun måtte finde en anden, nu hvor hun ønskede sig børn.

I dag er jeg lykkelig over valget og har også indset at det fungerer bedst for mig, når jeg er så ramt fysisk som jeg er.

Kan slå græs og arbejde i haven

Jeg fik også at vide, at der var skrevet at jeg slog græs. Jeps jeg slår græs hjemme, hos mine forældre og en ældre dame som bor på vej op til mine forældre, hverken hende eller hendes børn kan slå græsset, så at bruge 5 min på det betyder ingen ting for mig. Det er meget simpelt, for jeg gider ikke have udgifter ved at hjælpe andre, så bare mine udgifter er dækket. Så jeg tilfreds, hvilket de så ikke bliver ved mine forældre, da de heller ikke kræver noget når de hjælper mig.
De gange min nabo har bedt mig om at slå hans græs, har jeg heller ikke ville have noget for det. Har nemlig ikke brug for at tjene penge ved siden af, som kan give folk.
Der også meget få der får lov at køre på havetraktoren, da jeg ser den som et hjælpemiddel.

Men de havde også brokket sig over, at jeg kunne hoppe op og ned af havetraktoren. Ja det er let for mig, at komme op og ned af haventraktoren, men det skyldes også at jeg har lavet flere tilpasninger til mine behov. Har nemlig fået special sæde på og flyttet speederen fra venstre til højre side, så jeg kan holde til at køre på den.
Kan så også fortælle at det kræver mindre kræfter at rejse mig hurtigt op, end at gøre det langsomt. Hvilket jo let kan få det til at se ud som jeg ingenting fejler, hvilket bestemt ikke er tilfældet.

Der findes et ordsprog der siger “Mennesker, der har en usynlig sygdom spiller ikke syge, de spiller raske”

Det gør de fordi kroppen er lavet til at fungere på en måde, så hvis du kompensere, så går det ud over andre dele i kroppen. Hvilket også er årsagen til at jeg gå så rigtig som muligt og ikke kompensere, så husk det næste gang du dømmer mig ud fra hvad du ser mig gøre.

Bagsiden af anmeldelserne

Pga. nogle i nabolaget skal skrive til jobcenteret, så bliver de selvfølgelig nød til at prøve at gå mere op i tid, hvilket jeg bestemt godt kan forstå.
Problemet er dog, at det har fået den konsekvens, at jeg næsten ligger mere i sengen og på sofaen, når jeg er hjemme.
Jeg har måtte melde fra over for flere venner, fordi at jeg ikke har haft overskuddet til det.
Derfor har jeg besluttet, at for at kunne få lavet nogle af de hjælpemidler, som vil lette en hverdag, må jeg bare betale mig fra at få lavet.
Hvis jeg ikke kan have et liv ved siden af et arbejde, hvor jeg kan lave sådan projekter.
Det er træls at ens naboer, skal ødelægge det.

Føler ikke jeg kan gøre så meget andet end at notere ned, hvordan tingene ser ud samt håbe, at de er tilfredse med den beskrivelse.
Måske man skulle overveje at sætte det et par ekstra kameraer op, så de kan se, hvor meget tid der bliver brugt på at slappe af og ligge ned.
At gå hele tiden og kun skulle gøre hvad jeg kan, og skal passe på at jeg ikke gør noget på en god dag, som bliver filmet. Har gjort at jeg kun holder mig til at gøre det jeg kan holde til i mit eget tempo.

Et lille eksempel, på hvor lang tid projekter tager

Et godt eksempel er min datters nye seng og værelse, som har haft førsteprioritet det sidste halve år. Hvilket jeg er overbevist om de fleste i min omgangskreds kan bekræfte.
Projektet er endnu ikke helt i mål, men mangler “kun” at få lavet skuffer under trinene, hvilket jeg ikke lige vil gå i gang med nu her, hvor jeg er ved at finde ud af, hvem der kan lave de ting, som jeg ikke selv kan klare, fordi jeg ikke kan have privatliv nok til det ved siden af min praktikperiode. Hvis det skulle ende med, at jeg fik flexjob bevilliget vil timeantallet nok ligge så højt, at privatlivet bliver lige så “stort” som det er på nuværende tidspunkt.

Husk at man ser ikke altid det fulde billed, samt man skal passe på med at bevist søge efter fejl hos andre.

PS. Håber at politikkerne på Christiansborg, vil ændre lovgivningen. Så man skal have en væsenlig begrundet mistanke før at man må tage billeder/videoer af andre, med det formål at melde dem til kommunen eller anden offentligmyndighed.

Knus Henrik

Skriv et svar