Besøg og rundvisning hos landbrugsstyrelsen

Torsdag eftermiddag havde landbrugsstyrelsen inviteret til kage, kaffe og en rundvisning.

For at fejre indvielsen af deres nye arbejdsplads på hertug slottet i Augustenborg, de skriver selv på deres facebookside at der var omkring 700 gæster. jeg var hvertfald imponeret over hvor mange der var mødt op, samt hvor stort et kage bord der var, uden at have talt hvor mange kager der var, så vil jeg bestemt mene at det var et rigtigt sønderjysk kaffebord. For at være et sønderjysk kaffebord, skal det bestå af mindst 21 forskellige kager syv tørre, syv bløde og syv hårde kage.

Da vi havde fået lidt kaffe og kage, var der en lille velkomst ved direktøren. Hvorefter vi blev delt op i hold på 20 personer, og fik en rundvisning.
Jeg kom med hele vejen rundt, slotsgården med pigstensbelægning kørte jeg let henover takket være mit Freewheel så det var bestemt super og let nok at køre på, selvom det hoppede lidt.
Måtte dog have hjælpe til at komme op af rampen til døren, da den var lidt for stejl til jeg selv kunne køre op af den. Ville nok også have lidt betænkeligheder ved at køre ned af den, men prøvede jeg desværre ikke, da vi kom ud af en anden dør hvor der var niveaufri adgang.

Hertugbyen og Slottet

 

Citat fra Augustenborg.dk “Hertugbyen Augustenborg blev grundlagt i 1651 af Hertug Ernst Günther, der giftede sig med sin kusine Auguste af Glücksborg, som han opkaldte byen efter. Siden var Augustenborg hjemsted for seks generationer af hertuger, der alle har sat deres præg på byen. Det nuværende slot blev opført i 1776 og er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Hertugfamilien flygtede i 1848 pga. 1. Slesvigske krig og vendte aldrig tilbage til Augustenborg.”

Siden har det fra 1850 -1864 været indraget som lazaret og kaserne under 1864 krigen, preuserne brugte det senere som kvindeseminarium, da det igen blev givet tilbage til hertugslægten, blev det overdraget til den danske stat, som drev psykiatriske hospital på stedet ind til det blev renoveret og landbrugsstyrelsen flyttede ind i år.

Det var imponerende at se det gamle slot med alle de flotte detaljer, hvor flere kunst værker som et gammelt elektrochokapperart, en halmballetransportbånd og nogle andre ting.

De 4 mødelokaler de har på slottet, har også alle fået navne fra nogle, der har haft tilknytning til slottet.

Et af de flotte mødelokaler, med computerskærm på gulvet og med hjul under, så den kan flyttes rundt og de kan holde onlinemøder med folk andre steder i verden.
Lysekronen og stuk i havestuen, hvor der er udsigt ud til slotsgården og til den store park
Stuk og vægen i havestuen.
Selv elevatoren har et fantastisk flot brugerpanel i samme stil som resten af slottet, elevatoren var fantastisk behagelig og køre med og den satte dejligt blødt i gang og stoppede også dejligt blødt.

Jeg var imponeret over alt undtagens at den rampe jeg kørte op af og fra slotsgården, som var for stejl.
Så sådan en lille detalje var bestemt ikke værd og hænge sig i, når der er en indgang med niveaufri afgang.
Kæmpe fornøjelse at se det hele og bestemt flot lavet, samt genialt hvordan adgangsforholdne er lavet uden at man tænker det ødelægger det historiske, det kunne rigtig mange lære af.

Stort tillykke med dette flotte sted til Landbrugsstyrelsen og tak for at åbne dørene og for en flot rundvisning.

Glemte helt at rose jeres flotte dørstop, som bestemt falder fantastisk ind i stilen 😉

Henrik

Skriv et svar