Hvorfor Ulykkes Patientforeningen?

Jeg blev medlem af PTU, som for nogle år siden blev delt op i 2 foreninger skiftede navn til Ulykkes Patient Foreningen og Polio foreningen.

Hvad betyder det i Praksis?

Det betyder at Ulykkes Patient Foreningen og Polio Foreningen har samme formand, og samme fantastiske hovedkontor.
Her kan man som medlem få utroligt meget hjælp, til alt hvad man har brug for som ulykkesramt.

Vil lige liste tilbudene op:

– Hjælp og rådgivning
– Arrangementer (der er altid en kreds i dit område, som du kan være en del af og som har nogle arrangementer du syntes er spændende.)
– Sommerhuse (mulighed for at lege et af de 4 handicapvenlige sommerhuse, som foreningen har)
– Træningstilbud (flere steder i landet, har foreningen træningstilbud, som de kalder “Move It”)
– Medlemsmagasinet Livtag (fantastisk lærerigt og inspirerende blad)
– Forsikring ved kritisk ulykke
– Rabatordning på en lang række produkter og oplevelser
– Ferielejligheder i København
– Legat (mulighed for at søge legater)

Mit eget forhold til foreningen

Personligt har jeg desværre ikke været med til mange arrangementer, da jeg ikke har kunne de dage eller haft overskuddet til at deltage. Derfor håber jeg at mit helbred og overskud, bliver til at jeg kan deltage i nogle arrangementer i Sønderjyllands kreds, som jeg er en del af.

Er dog mentor og har været til fotoshot med Ulykkes Patient Foreningen, samt er tilmeldt som tester til ting, hvis der kommer noget der har relevans for mig. Der har desværre ikke været et produkt, som jeg kunne se mig selv bruge endnu.

Hvorfor Mentor og hvad kan en Mentor?

Da de søgte efter mentorer, var jeg ikke i tvivl om at jeg skulle tilmelde mig. Det at kunne komme ud og tage en snak med nogle der lige havde været ude for en ulykke eller bare var nået til et sted i livet, hvor de syntes at deres handicap gav virkelig mange udfordringer.
Det er bestemt noget jeg kender fra mig selv, hvor jeg ønskede at jeg havde nogle at snakke med omkring det at være blevet handicappet.

Som mentor kommer man ud og får en snak med medlemmet, hvor man lytter til hvad medlemmet har af udfordringer og hvordan de ser på tingende lige netop nu. Det er ikke en psykologsamtale, men en samtale hvor man snakker med en der har været ude for en anden ulykke. Det at man har en snak med en ligesindet, gør at samtalen ofte er meget letter og at man kan genkende mange af de samme udfordringer.

Hvor var Mentor ordningen, da jeg kom til skade?

Da jeg kom til skade, var der ingen mentor ordning. Men var så usandsynlig heldig, at jeg lærte en fantastik dejlig kvinde at kende, som selv var kørestolsbruger. Hun havde nemlig været ude for en ulykke 5 år før mig, samt vores eftervirkninger ligner meget hinanden.
Det var hende der efter et halvt års tid, fik mig overtalt til at indse at det gik den forkerte vej og at jeg ville have stor gavn af at få en kørestol.
Hun fik ret og da jeg fik min kørestol brugte jeg den 20% af den tid jeg bevægede mig, i dag er det siden hen blevet til at jeg bruger den 70-80% af den tid jeg bevæger mig rundt på.
Her hjemme bruger jeg også meget el-scooteren eller havetraktoren, hvis jeg skal rundt uden for.

Det har hvert fald hjulpet mig rigtig meget, at have sådan en veninde. Det har givet mig tanken, hvis jeg bare kunne give lidt af det til en anden, ville det være dejligt.

Så det at være en del af mentor teamet hos Ulykkes Patient Foreningen, er jeg bestemt meget stolt af.

Ps. hvis du har lyst til at læse mere om Ulykkes Patient Foreningen, så er her et linke 

Knus Henrik

2 tanker om “Hvorfor Ulykkes Patientforeningen?”

  1. Dét er SÅ godt ! At læse dit lille indlæg og høre optimismen i dine ord og jeg kan mærke, at du har fået et liv . Udfordringen der var begyndt at tære for meget på lige netop DIG og her kommer så en lille engel , en lige stående som får “smilet” tilbage i dit ansigt
    (dit liv) ? Nu er DU den næste lille engel , der er på vej ….., ud at få smilet frem på en andens
    ansigt . LIVET skal leves og SMIL så ? !

Skriv et svar